Byggstart, äntligen!

26 augusti, 2013 kl. 23:30
11190 visningar

Efter månader av tänkande och efter veckor av förberedande så har jag nu startat mitt dammbygge!

Först skulle en rätt så stor rabatt med både rosor och perenner flyttas och få nya platser. Sedan skulle den användbara jorden grävas upp och köras till olika rabatter. Det här ställde till med en hel del flyttande och grävande på andra platser. Till sist skulle problemet med skräpjorden lösas. Jag ringde en jätteduktig grävkille som själv har damm och han hade en lösning som jag inte ens tänkt på. Man får inte plats att komma in med några maskiner i trädgården och inte finns det plats för en container i närheten heller. Jag ville inte köra uppför en backe och runt huset med hundratals lass på skottkärra för att komma till en container på infarten heller.

Men då kom han på att om jag lägger en separationsduk innanför häcken så kan jag lägga jorden där. Sedan kan han stå på gatan med en grävskopa och lyfta ut jorden. Då behöver jag inte passa någon tid utan kan bara ringa när han ska komma och hämta jorden.

Jag blev så himla glad för det, för nu behöver jag bara köra en liten kort bit på slät mark och så tippa allt. Så igår körde jag igång och tack vare den korta sträckan så hann jag skala bort all grässvål. Idag har jag grävt mig ner en liten bit börjat märka ut för hyllor och annat.

Då dök det upp ett litet problem. Det stack upp en liten sten som sedan visade sig vara en gigantisk sten. Under den sticker det upp en sten till som såg liten ut men som också visade sig vara riktigt stor. Den å sin sida hölls fast av en tredje sten som satt hårt fast. Efter timmar av grävande fick jag bort de två mindre av dem men den stora….. Hur sjutton ska jag få upp den? Jag kan rucka den med ett järnspett men inte mer. Jag måste ringa en vän, en vän med ett järnspett. Stenen är jättefin och skulle passa perfekt att använda som uppstickare ur vattnet eller i vattenfall eftersom den har en naturlig fåra.

Första bilden visar dammen från ena hållet, andra från andra hållet. Tredje bilden visar grannens hönor som blev jätteglada över att jag grävt upp en massa mask. Fjärde bilden är min nyfunna stenkompis.