Så det kan gå när man har fisk i för grund damm

2 juni, 2002 kl. 21:24
336 visningar

På mitt förra sommarställe hade vi damm som vi satte ut koikarp och slöjstjärt i. Eftersom dammen troligen skulle bottenfrysa på vintern så var det meningen att fiskarna skulle övervintra i en balja i matkällaren, där det var + 5 grader.

Under sommaren ynglade slöjstjärtarna av sig ordentligt, och koien växte enormt. När hösten kom och fiskarna skulle skulle in, vem var det då som tyckte synd om dem ifall de skulle övervintra ensamma i mörkret i matkällaren. Jag naturligtvis.

Alltså fick vi köpa ett gigantiskt akvarium som rymde 375 liter vatten och hade måtten 50 x 50 x 150 cm. Det tog upp en stor del av vårt vardagsrum + att vi fick teckna ett tillägg på hemförsäkringen (vattenskador);. Dessutom slet jag som en dåre med att försöka fånga alla små fiskbarn så inte de skulle frysa ihjäl över vintern.

Nu håller vi på att anlägga damm med en djupzon på 1,5 meter. Allt för att slippa gå igenom ovanstående en gång till. Fiskarna kommer att kunna övervintra ute denna gång. Nu köper vi inte heller slöjstjärt utan guldfiskar.