Så här går det för oss I Kroatien (långt)

4 oktober, 2011 kl. 17:45
1509 visningar

Några av er har säkert hängt med på att vi har köpt en tomt i Kroatien som vi ska bygga ett hus på. 

Vi håller till i den lilla byn Marina som ligger 3 mil norr om Split vid havet.

Vi har precis varit där nere några dagar och fått både bra och lite sämre nyheter. Det är vägen som leder till vår tomt som är problemet. Det är inte som här att det är kommunalavägar, utan här äger man sin väg själv.

Här kommer lite inlägg från bloggen om ni vill läsa.

 

Gbg-Rygge-Zadar-MarinaVi är i Marina nu för att fixa med pappren för vägen som leder till vår tomt. Det är sommarvarmt med 27-28° och soligt. Lite trötta är vi efter resan som startade kl 02:30 i morse, då vi körde mot Norge och Rygge flygplats. Där flög vi till Zadar som ligger ca 10 mil norr om Marina. Hyrde en liten bil och fortsatte mot Marina. Vi har suttit i möte med ‘utmätningsgubben’ i två timmar, så nu är det ljuvligt att sitta på balkongen och bara slappa. Snart kommer D ut med te, prsut, ost, och vin. Våran sötkille är hemma med mormor och morfar, de bor hos oss de här dagarna.
   Uppe bland molnen

 Landat i Zadar

 Stannade och fikade lite medhavda mackor vid en bro

 Här tappar D’s morfar upp sitt vin på flaska till oss

 Salvia på vår tomt. Doften är obeskrivlig! 

 Söta cyklamen växer där också

 Olivträdet behöver stammas upp, ser ut som en buske:))
 Vy från tomten

På lördag ska vi träffa den kvinnan som äger marken som vi behöver tillträde till för att komma in till vår tomt (cervitut). Egentligen är det tre tomter (som tre olika personer äger)som vi behöver tillträde till. Men med lite modifiering från en av ägarna så kanske det räcker!! Vi hoppas på det bästa. 

Klockan är nu 19:23 och vi har 25 grader:))). 

Bilderna är tagna med iPhone.