Små små sniglar i täckodlingen. Vad är det och vad gör jag?

1 juni, 2017 kl. 12:29
961 visningar

Jag odlar grönsaker och försöker täckodla i så stor utsträckning som möjligt. Problemet är att jag får små sniglar i odlingen. Förra året åt de små små sniglarna upp en potatissort (blue bell, lämnade princess och minerva med betydligt mindre angrepp) och all min vitkål genom att snigla in och göra gångar i den. De är också och tuggar på all min övriga kål, jordärtskockor i viss utsträckning, ärtplantorna och sparrisen.

Det är alltså inte den spanska skogssnigeln som är problemet här. Den har jag också i min odling, men (peppar peppar) ganska hanterbar om man går och håller undan. Men de små sniglarna är svåra att gå och plocka pga deras storlek. De äter sig in i grönsakerna på ett annat sätt än de större.

Vad är detta för små sniglar? Hur bekämpar jag dem? Någon annan som har råkat ut för samma? Jag vill helst inte offra täckningen, eftersom jag verkligen gillar täckodlingens fördelar!

Ang bilden: de sniglarna jag har problem med är främst de små knubbiga, både de två lite större och den minsta (närmast myntet). De tre mörkare sniglarna tror jag är spanska skogssniglar-bebisar?

Bifoga filer: