Snart dags att fylla i vatten

17 oktober, 2013 kl. 06:31
26670 visningar

Jag har vid flera tillfällen skrivit om min blivande ”naturpool”. Allt startade med en artikel i AoT (1993 tror jag) där en bild på en tysk biologisk pool visades och jag tänkte ”en så’n ska jag ha”. Den har nog funnits i bakhuvudet, men… För fem år sedan sa min son:
– Varför gör du inte en karpdamm där?. Fantasin satte fart och för tre år sedan sattes grävskopan i jorden. Jag hade sett på Youtube hur betong sprutades upp på väggarna och så skulle det bli. Jag fick tag på en hantverkare som accepterade (tack och lov för att trädgårdsnördar finns i alla yrken)jobbet och började planera för drygt två år sedan. Då kom kallduschen:
– Det går inte! Där stod jag med grop och söndersliten trädgård, men jag har en hjälte i historien. Min hantverkare förklarade att han aldrig misslyckats med ett projekt. I helgen så snurrade betongblandaren nästan dygnet runt. Tack vare skicklig hantverkare, urstarka barn med flickvän och en ängel till man så är dammen färdiggjuten. NU är det endast det roliga kvar.