Hej på er

24 mars, 2019 kl. 10:35
366 visningar

Februari 2016 var jag här senast. Idag blåsigt, men intre stormbyar. Tvn la av vid lunchtid. Antagligen parabolen som kurkat i stormen.
Fantastiskt vad man hinner mycket när inte Tvn stör oss. Allt klart för att skriva in i kassaboken för jordbruksfastigheten och dessutom kom jag igång med att sortera frön. Och jobbar med det idag. Det blir nog så att jag får dela med mig lite av självplockat frö. Utrymme och ork fixar inte omskolningsjobb och att ta hand om allt när plantorna skall planteras ut.

Bedrövlig vinter. Visserligen har gode grannen och sönerna kört upp lite skoterspår men de varade inte mer än ett par dygn innan snödjupet blev för djupt. Har just nu inte kunnat ta mig till snickarboden på dryga 14 dagar. Nu töar det för fullt. Från ca 75 cm för någon vecka sedan är det nere på ca 50 nu. Och ”schläfft” (dialekt = halt). Försökte häromdagen säkerhetsparkera vid landsvägen men 2 m in på bäcken ner till husets, trots broddar, så fick jag gå ner på alla 4 och krypa upp till bilen igen. Men nu backade jag ner bilen och lyckades nå bron så jag kunde strö några nävar grus sista metrarna. Jag skall hämta Eva vid bussen vid 5-tiden! Undrar just!!!

Synd att det blåser lite kallt. Det är klarblå himmel men kommer inte åt något läställe.

Nu skall jag städa upp lite innan frugan kommer och säga tvätten.

Må så grankott!