Hjälp, vi behöver fler provodlare!

4 december, 2011 kl. 12:59
87083 visningar

Vi (Rosens Dag) har fått besked om vilka rosor vi kommer att få från förädlarna (Kordes, Tantau, Austin och Bailey Nurseries i USA). Det blir många helt nya vackra sorter men vi har fått tacka nej till en del då vi inte har så många provodlare med plats för fler än 3-6 provrosor i sina trädgårdar.

Tantau ville skicka 48 sorter x 30 st. och Kordes 42 x 20st. Från USA kommer 54 sorter. Austin däremot skickar bara 3sorter x 10. Vi har fått begränsa antalet till max 20 sorter x 30 från varje förädlare.

Vi behöver placera ut 6 rosor av varje sort, alltså 3 st/sort hos två provodlare i varje zon. Men det finns för få odlare!

Så kom med i det här spännande projektet! Ni kan alltså få nya, vackra rosor helt gratis och dessutom få en slant för arbetet med att följa upp rosorna under växtsäsongen och rapportera era iakttagelser en gång/år (under vintern). Rosorna skickas ut i april/maj (beroende på zon).

Vi behöver fler provodlare speciellt i zonerna 1 och 2 men även i övriga zoner. Det finns också ett antal nya klätterrosor som söker hem. Det är bara ett fåtal odlare som meddelat att de är intresserade av klätterrosor.

Hör av er på min mejladress (finns på min sida)!