Orkidé Skumt Grovt Skadat Blad?

2 april, 2019 kl. 19:21
451 visningar

Hej! Jag införskaffade nyligen en väldigt vacker phalaenopsis som verkar må okej, FÖRUTOM att den har ett väldigt trasigt blad! Jag bifogar även bilder, men det är torrt, skört och knastrigt, det är i princip som om det vore smått friterat? Där bladet är skadat är den även något genomskinlig. Först antog jag att det säkerligen var en riktigt dålig brännskada från solen eller dylikt, men har inte lust att chansa.

Den har även lite luftrötter som verkar ha dött ut, men de är inte bruna eller ”mosiga”, och rötterna som faktiskt är nere i barken verkar må bra. Dess friska blad känns också något sköra, även om dom ser okej ut, det är dock som att man skulle kunna knäcka dem väldigt lätt. Den blommar fint och normalt.

Den är nyss inköpt och står nu i ett (öst?)fönster där den får lite morgon och kvällssol men annars står den bara ljust och inte i direkt sol, så den bör vara utom fara för vidare solrelaterad brännskada. Baserat på bilderna, är det helt enkelt en riktigt illa brännskada, eller är det någon form av infektion? Några tankar eller idéer skulle verkligen uppskattas! Tack så mycket på förhand! 🙂 Bilderna visar både översida och undersida på bladet.