Slutkommentar från mig

3 september, 2019 kl. 17:02
172 visningar

Det var inte oväntat att Bonniers till slut skulle dra sig ur. Vi har vetat länge att man inte är beredda på att satsa på forumet, så det har mest varit en tidsfråga. I praktiken har det varit en flerårig process med allt färre aktiva medlemmar och allt lägre aktivitet. Det går numera ofta hela dagar utan att ett enda inlägg görs. De nya namn som ibland dyker upp ställer en enda fråga och återkommer sedan inte mer. Mest aktivitet verkar det för närvarande vara av personer som gör reklam får knark eller spelsajter. Ofta får detta ligga kvar flera dagar utan att tas bort. Det visar hur lite man bryr sig om forumet från ledningen. När jag skriver detta ligger både cannabis- och spelreklam kvar sedan över en vecka trots anmälan.

Det är klart att vi är många som haft många år av glädje med forumet och är mycket tacksamma mot Kenneth Nilsson (Kenneth på Söder) för att han startade detta och drev det framgångsrikt i många år trots bristande entusiasm från tidningen. 2007 kapades hans verk och mer eller mindre spolierades av några i koncernen som inte fattade ett dugg av finesserna i Kenneths forum, utan enbart ville infoga detta i en befintlig plattform. Det misslyckade man skändligen med och har inte lyckats reparera det trots flertalet försök. Sedan 2007 har den ena efter den andra av de mest kunniga och aktiva medlemmarna dragits sig ur och i dag återstår en liten spillra som inte skriver särskilt mycket, bland annat för att allt går så trögt, men naturligtvis även för att det finns så få att utbyta funderingar med.

När nu Karina tackar Kenneth borde det enligt min mening åtföljas av en ursäkt och ett beklagande över att man hanterat arvet efter honom så dåligt. Själv vill jag i alla fall tacka både Kenneth och många andra forumvänner – ingen nämnd och ingen glömd – för många roliga stunder här på forumet och även IRL.